Annulatie activiteiten voorjaar 2020

Wegens het corona - virus zijn alle activiteiten van het voorjaar geannuleerd. We zijn druk bezig met het programma van het najaar. Hopelijk mogen we terug starten in september met onze maandelijkse ontbijten.

Workshop filosofie | 8 september 2020

Wanneer ben je sexy? En wie bepaalt dat eigenlijk? Gelden dezelfde normen voor mannen en vrouwen? Hoe moeten we als maatschappij omgaan met de toenemende druk om er hot uit te zien?

Lezing Depressie | 1 oktober 2020

Het verschil tussen burn-out en depressie is soms moeilijk te zien omdat de klachten op elkaar lijken. Toch kennen ze andere oorzaken en vragen ze ook een andere aanpak. In deze lezing gaan we in op de symptomen, de overeenkomsten, de verschillen,… en belichten we ook kort wat je kan doen ter preventie of behandeling.

Vitafilm The peanut butter falcon | 15 oktober 2020

De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen.

Lezing Eenzaamheid | 29 oktober 2020

Tijdens de lezing praat gastspreker Leslie Hodge over eenzaamheid in Vlaanderen. Iedereen krijgt wel eens met eenzaamheid te maken zowel ouderen als jongeren. Uit recent onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle Belgen zich soms tot altijd eenzaam voelt. Maar velen weten niet hoe ernstig de gevolgen van langdurige eenzaamheid kunnen zijn.

Lezing De seculiere staat | 19 november 2020

Hoe is de Belgische grondwet tot stand gekomen? In welke mate is deze seculier en garandeert ze de scheiding kerk/staat. Gastspreker Alain Vannieuwenburg is en geboren verteller en schreef ‘Pleidooi voor een lekenrenaissance’. Zowel zijn boek als deze lezing worden geïllustreerd met beeld- en tekstmateriaal en is doorspekt met humor en 'petite histoire'.

Lezing Stapvoets wijzer worden - Filosofische pelgrimstocht | 26 november 2020

Beklijvend reisverhaal van een vader van twee. Na een topjaar als festivalorganisator dringt een burn-out zich op. Het is tijd om afstand te nemen en te herbronnen.

Midwinterdiner | 11 december 2020 ANNULATIE

Doordat zowel de veiligheid, kwaliteit en gezelligheid van het midwinterdiner, wegens de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen die hierdoor van kracht zijn, niet gegarandeerd kunnen worden, zal deze activiteit NIET doorgaan!

Fotowedstrijd 2020 - 2021

Ieder jaar lanceert het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Maasland een fotowedstrijd rond een welgekozen thema. Dit jaar staat dit thema centraal: ‘Tussen kunst en kitsch’ - hoe vooroordelen ons vaak misleiden -. Ieder jaar gaan we op zoek naar dé foto die het thema perfect in beeld brengt.

Filmavond Mensenrechten | 17 september 2020

De Pakistaanse Malala was 15 toen ze in de bus op weg naar school beschoten werd door de Taliban. Ze had zich openlijk uitgesproken tegen het regime dat meisjes verbiedt om school te lopen en moest die dappere uitspraken bekopen met een aanslag op haar leven. Deze filmvoorstelling wordt ingeleid met een voorwoord van onze huisfilosoof.

Ontbijt | 4 oktober 2020 ANNULATIE

Doordat zowel de veiligheid, kwaliteit en gezelligheid van het ontbijtcafé, wegens de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen die hierdoor van kracht zijn, niet gegarandeerd kunnen worden, zal deze activiteit NIET doorgaan!

Vitafilm J'accuse | 22 oktober 2020

Gedurende twaalf jaar heeft de Dreyfusaffaire Frankrijk verscheurd en een grote schokgolf veroorzaakt in de hele wereld. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en antisemitisme waren verweven in dit immense schandaal, waarschijnlijk het grootste politiek schandaal van het einde van de 19de eeuw.

Ontbijt | 1 november 2020 ANNULATIE

Doordat zowel de veiligheid, kwaliteit en gezelligheid van het ontbijtcafé, wegens de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen die hierdoor van kracht zijn, niet gegarandeerd kunnen worden, zal deze activiteit NIET doorgaan!

Workshop filosofie | 24 november 2020

Tijdens deze workshop richten we onze aandacht op het eeuwenoude thema van de spanningen die in elke relatie aanwezig zijn, romantische en andere.

Lezing Sex en macht in 1001 nacht | 3 december 2020

Gastspreker em .prof. Hugo Antonissen laat in het voorspel van deze lezing zijn licht schijnen op seks en islam. Daarna wordt het oog gericht op seks en macht. Twee thema’s, die doorheen de verhalen van 1001 nacht verdekt of open aan bod komen.

Ontbijt | 6 september 2020 ANNULATIE

Doordat zowel de veiligheid, kwaliteit en gezelligheid van het ontbijtcafé, wegens de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen die hierdoor van kracht zijn, niet gegarandeerd kunnen worden, zal deze activiteit NIET doorgaan!

Filmmatinee 45 Years | 24 september 2020

Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer wanneer er een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt het de echtgenoten danig uit balans en het is nog maar de vraag of hun huwelijk het feest haalt in de vijf dagen die nog resteren.

Vitafilm Mar Adentro | 8 oktober 2020

Al 30 jaar ligt Ramón verlamd in bed en strijdt hij om via euthanasie zijn leven te beëindigen. Maar Rosa wil hem ervan overtuigen dat het leven altijd de moeite waard blijft..

Filmmatinee Youth | 29 oktober 2020

Lente. Fred en Mick, twee oude vrienden die de tachtig naderen, zijn samen op vakantie in een gezellig hotel aan de voet van de Alpen. De twee vrienden weten dat ze niet veel tijd meer over hebben en kijken met nieuwsgierigheid en tederheid naar de verwarde levens om zich heen.

Vita Comedy Night | 5 november 2020

Op de eerste donderdag van november staat met stip een comedy avond geprogrammeerd. Maatschappijkritisch, taboedoorbrekend, doordacht en vooral met een komisch noot. Hoofdact van deze editie is niemand minder dan Rob Vanoudenhoven. Het voorprogramma wordt verzorgd door Sven Hardies.

Filmmatinee Still Alice | 26 november 2020

Op het toppunt van haar carrière krijgt Alice te maken met het verval van haar geheugen. Ze wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer en moet als sterke onafhankelijke vrouw zien om te gaan met de gevolgen van deze diagnose die haar leven drastisch zal veranderen.

Ontbijtcafé | 6 december 2020 ANNULATIE

Doordat zowel de veiligheid, kwaliteit en gezelligheid van het ontbijtcafé, wegens de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen die hierdoor van kracht zijn, niet gegarandeerd kunnen worden, zal deze activiteit NIET doorgaan!

Wil je meer informatie over onze activiteiten of de dagelijkse werking? Ben je geïnteresseerd om als     vrijwilliger aan de slag te gaan? Of wil je een zaal huren voor een feestje of activiteit? Laat ons iets weten en we helpen je graag verder.

Vita Humana

Prinsenhoflaan 29

3680 Maaseik

089 / 51.91.40

logo.png