Koken

Workshop koken

De beste manier om nieuwe mensen en hun cultuur te leren kennen is via de keuken. In elk huishouden is de keuken de spil van het huis. De plaats waar samen gewerkt en gegeten wordt.
Zo worden banden gesmeed en culinaire ontdekkingen gedaan.

Vroeger werden recepten en gerechten doorgegeven van ouders, grootouders op kinderen en kleinkinderen, maar vandaag de dag is de wereldkeuken voor iedereen gemakkelijk beschikbaar.
Met enkele muisklikken kan u de meest exotische recepten vinden.
Het probleem is echter: hoe maak je dit nu? En welke handelingen, tradities en ontstaansgeschiedenis schuilen achter deze gerechten?

Hoewel tapas oorspronkelijk een tussendoortje waren, worden ze in Spanje ook wel geconsumeerd als maaltijd. Ook buiten Spanje worden tapas in tapasbars als avondmaaltijd aangeboden.
Er zijn honderden soorten tapas, die sterk per regio verschillen, zoals serranoham, olijven, 'calamares' ,kaas, tortilla en 'Albondiga’s'. In de noordelijke regio's, waaronder Baskenland, gaat het meestal om 'pintxos', kleine stukjes brood belegd met allerlei verschillende ingrediënten (vis, vlees, vegetarisch of een combinatie van het genoemde).

Vita Humana, Prinsenhoflaan 29, 3680 Maaseik 

2 april 2020
19u00

Telefoon: 089/51 91 40
Email adres: vita.humana@telenet.be

10 euro
Max. 20 personen

Deuren open om 18u45

Wil je meer informatie over onze activiteiten of de dagelijkse werking? Ben je geïnteresseerd om als     vrijwilliger aan de slag te gaan? Of wil je een zaal huren voor een feestje of activiteit? Laat ons iets weten en we helpen je graag verder.

Vita Humana

Prinsenhoflaan 29

3680 Maaseik

089 / 51.91.40

logo.png